Followers

Usha-Usha

Artikel

Template Terbaru

Celcom 1+5 ,Best ke?


Salam....

Jika diikutkan sekarang sudah 6 kali ana akanj bertukar nombor sejak dari pertama kali ana memilik handphone iaitu tahun 2004.Masa itu,ana menggunakan celcom.Kalau tak silap ana nombor pertama ana ialah 0192879350.Kemudian ana menggunakan Maxis dan bertukar ke Digi (0163214548).Kemudian dua tahun selepas itu ana bertukar kembali ke Maxis dengan nombor 0172929978.Kemudian tukar lagi*(berapa kali tukar da...) ke Celcom UPAX iaitu nombor prepaid sekarang.Tak kan ana nak beritahu semuanya bukan?Ingatkan inilah nombor terakhir yang akan ana gunakan memandangkan ana sangat berpuas hati dengan Celcom UPAX.Namun,tak diduga akhirnya ana julung kalinya akan menggunakan postpaid pada esok hari yakni Isnin (1/6/2009).

Ana beli postpaid ini di The Mines dan ana tertarik dengan tawaran yang diberikan.Pakej 1+5 ini kira akan ada satu Main Line yang akan bayar RM 50 dan baki 5 lagi akan membayar hanya RM 5 sebagai cas bulanan.Namun cas RM 50 dan RM 5 ini termasuk juga penggunaan kita menghantar SMS dan membuat panggilan.Jika guna lebih dari nilainya maka bayar apa yang kita lebih.Tanpa ada sebarang cas langganan bulanan.Maka ana pun membelinya untuk 3 orang iaitu ana sendiri dan 2 subline.Panggilan antara Main Line dan Sub- Line (1+5) adalah percuma selamanya.Begitu juga akan mendapat SMS,MMS dan Video Call percuma antara Main dan Sub Line tersebut.Jika anda selalu benar menelefon ahli keluarga mahupun sahabat rapat anda dan menggunakan ia lebih RM 100 sebulan,maka pelan ini amat-amat menjimatkan!

Untuk panggilan selain 1+5,semua panggilan adalah 15sen/min tidak kira apa jua nombor yang anda hubungi cuma kekurangannya pada SMS kerana kadarnya agak mahal iaitu 12 sen/sms ke semua nombor.Namun ianyat automatik menurun apabila anda menggunakan lebih RM 50 dan keatas.Jika anda seorang pelajar yang sering gunakan prepaid lebih RM 100 bulanan,plan ini sangat menguntungkan.Jika takut terlebih guna,anda boleh mengehadkan ia kepada RM 150/RM200 mahupun RM 300.

Esok akan secara rasminya ana akan menggunakan postpaid ini.Adakah ianya murah?Nantikan bil yang akan tiba pada 30 Jun kelak!.HeHe..tak sabar nak buat panggilan kepada Subline ana!Percuma segalanya!!!Nak cuba?Tanya pendapat orang lain juga ya!Good Luck!

1 Kesan Parut:

puterasemut berkata...

sy rase no upax lg ok. xtahu ke, yg 5 subline lau nk jd bwh main mesti kene tukar postpaid jgk?
dan segala bill akn masuk dlm akaun main line..
ia amat menyusahkan, dan menguntungkan celcom..
iye mmg benar sume operator(maxis,digi,celcom) boleh di register mnjd subline, tp no2 tu sume kene tukar ke postpaid celcom, amat merumitkan dan menyusahkan bakal2 subliner..
dari pengalamn la ni, sy pernah terperdaya dgn promoter "bang,simcard free,free je,xpyh byr"...hehehe,pas2 mintak 50 tuk bill 1st month..

p/s: bersyukur dgn ape yg ade..