Followers

Usha-Usha

Artikel

Template Terbaru

Lelaki Idaman Muslimah

Lelaki Idamanku, Tertegak Islam dalam dirinya, Sejernih salju, Hatinya dilingkari cinta yang Satu, Iman dan Taqwa menjadi sepatu, Dengan roh Islam dia melangkah maju, Dahagakan pahala,Hauskan Ilmu, Gagah melawan nafsu, Solatnya dihayati penuh syahdu, Kata-katanya benar tidak menipu.


Lelaki idamanku, Teguh dalam saf perjuangan, Teman-temannya adalah, Pencinta syariat Islam, Yang menyampaikan ilmu di dada, Buat umat yang kehausan, Yang menginfakkan harta untuk jalan jihad dan kebenaran.


Lelaki idamanku, Adalah lelaki beriman, Yang mengalir dalam darahnya sifat kepimpinan, Suka berbuat kebajikan, Berbakti pada ayah bondanya penuh kebaikan, Dalam rumahtangga,dialah penjaga rukunnya, Menghiasi jiwa ahlinya, Dengan seagung-agung pegangan, Mendidik anak dan isterinya menghayati Islam, Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan, Yang dunia baginya, Rumah sementara menuju akhirat.


Lelaki idamanku, Sentiasa bersedia menjadi Imam, Yang hidup dibawah naungan Al-Quran, Dengan petunjuk Rasulullah, Yang boleh diajak berbincang dan berbicara, Yang menjaga matanya daripada berbelanja, Yang sujudnya penuh kesyukuran, Dengan rahmat Allah keatasnya.


Lelaki idamanku, Tidak pernah membazirkan masa, Matanya kepenatan kerana membaca, Suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir, Tidurnya lena dengan cahaya keimanan, Bangun subuhnya penuh kecergasan, Kerana sehari lagi usianya, Bertambah penuh kematangan.


Lelaki idamanku, Sentiasa mengingati mati, Yang baginya hidup adalah ladang di akhirat, Yang mana buah kehidupan itu, Perlu dibaja dan dijaga, Agar berputik bertunas, Bakal menjadi baka yang baik, Meneruskan perjuangan Islam, Sebelum hari kemudian.


Lelaki idamanku, Adalah lelaki, Yang tidak pernah terpesona dengan buaian dunia, Kerana dia mengimpikan syurga, Di situlah rumah idamannya, Dan dia ingin membawaku bersamanya, Dialah....... Lelaki Idamanku!!!

0 Kesan Parut: