Followers

Usha-Usha

Artikel

Template Terbaru

Pisau Lipat dan Al-Kisahnya


Pisau Lipat dan Alkisahnya

Suatu hari di tengah hutan.. ketika para pelajar sebuah universiti luar negara sedang melakukan penyelidikan terhadap tumbuhan hutan di Sabah… Seorang Ranger Hutan Sabah yang juga merupakan pemimpin kepada rombongan itu terjumpa dengan sebuah pisau lipat di atas tanah. Menurut peraturan yang telah ditetapkan semasa membuat penyelidikan di dalam hutan, sesiapa yang meninggalkan barang penyelidikan di dalam perjalanan akan dihukum.

Lalu Ranger itu mengambil pisau lipat dan mengumpulkan semua pelajar untuk tujuan menghukum mana-mana pelajar yang telah lalai dan meninggalkan pisau lipatnya.“Siapa yang kehilangan pisau lipat di tengah perjalanan tadi?!!” tanya Ranger itu..Tak ada seorang pun yang berani mengaku.. Kemudian pelajar senior itu menambah..

“Ayuh cepat!! mengaku aje la.. lagi pun sebenarnya aku dah tau siapa pemilik pisau lipat ni sebab namanya terukir kat sini.. Tapi aku nak kejujuran korang semua untuk mengaku!!!”Masih tidak ada jawapan dari para pelajar lain..“Kalau tak ada yang jujur nak mengaku salah, aku akan panggil nama pemilik!!!”

Pelajar-pelajar masih lagi diam. Akhirnya Ranger itu tidak dapat bersabar lagi.. lalu diambilnya pisau lipat tadi kemudian dengan lantang dia menyebut nama pemilik pisau itu…

STAINLESS STEEL!! cepat keluar…!!!

Moral:~ kalau tak tahu jangan buat-buat tahu..hehehe..Buat malu dengan pelajar antarabangsa je..

0 Kesan Parut: